esküvői videó

Esküvői film | Cinematográfia | Referencia munkáink

Az esküvői film, más néven cinematográfiaként ismert. Lássuk csak, hogy miben különbözik az esküvői videótól. Első sorban egy esküvői film készítésnél nagyon fontos feladatunk többek között, hogy filmszerűen, művészien, és tele érzelemmel adjuk vissza a hangulatot. Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy minimum 2 cinematográfus (a cinematográfus művész szemmel lát az objektíven keresztül és egy időben rendező is.) különböző filmes kamera mozgatási rendszerekkel, mint például a kameradaru, steadycam, slider, drón-nal (légi felvétel), és természeten filmes kamerával melyek nagy szenzor méretüknek illetve nagy fenyéréjű optikáinak köszönhetően kis mélységélességet képes produkálni.

Noémi+Janesz

Zsani+Robi


Gréta+Márk

Tekla+Csabi


H+Z

P+M


B+R

E+J | Love Story in Hannersdorf


Dóri+Zoli

Lia+Giannis | Teaser in Santorini


Zita+Attila

Laura+Pali


Noémi+Janesz | Longfilm

Berni+Tozsó


További referencia esküvői filmek megtekintése a YouTube csatornán

Természetesen ehhez nem elég csak a jó technika, nagy tapasztalatú cinematográfer tudás szükséges a kamera mögé. A cinematográfiában több műfaj és létezik, a legismertebb pedig a Wedding Trailer, a Wedding Highlight és a Wedding Film. A Wedding Trailer tulajdonképpen egy frappáns 1-2 perces előzetes, melyek az esküvői film előtt készülnek. A Wedding Highlight egy rövid 4-8 perces művészi tömör kisfilm. A Wedding Film egy nagyon kellemes, szenzációs esküvői film melyek időtartalma kb. 12-25 perc. Minden esetben a jó film elkészítéséhez időre van szükség, nem csak a vágó asztalon hanem a forgatás napján is, ezért az én javaslatom amennyiben lehetséges a kreatív forgatás ne az esküvő napján legyen, hanem vagy előtte, vagy az esküvő után legyen. Abban az esetben ha saját menyasszonyi ruha van, akár nagyon szép különlegesebb naplemente vízparti pillanatokat is tudunk rögzíteni, amennyiben az ifjú pár is úgy szeretné. Azért javaslom mert az esküvő napján nem biztos, hogy van idő, kedv és energia mindehhez, meglehet akár az esküvő napján is oldani sok mindent, csak nem biztos hogy úgy mintha más alkalommal csináltunk volna. Az esküvői film csomagokat olyan párnak ajánlom akinek fontos, hogy a Nagy Napról ne az esemény dokumentáció szóljon, hanem rólatok, filmes hangulatával visszaadva, ahol Ti vagytok a főszerepben, érzelmes, romantikus és kreatív módon megörökítve. Itt tekinthetőek meg különböző cinematográfia műfajú referencia filmek, beleértve a Wedding Trailler vagy Teaser, Highlight, Film, Party, Love Story, Save The Date, stb.
Az esküvői filmhez minimum 2 cinematográfer szükséges. A cinematográfus egy időben rendező is, mind inkább a művészeti oldalán közéleti meg a témát. Itt nagyon fontos, hogy mikor, mit, és hogyan rögzítjük a pillanatot.
Elkészítéséhez sok filmes technikára van szükség, mint steadycam, slider, statív, kameradaru, színes lámpák, mikroportok és hang rögzítők, quadkopter, és nem utolsó sorban a profi filmes kameraval és természetesen nagy fényerejű optikával. Szint úgy a nagy teljesítményű számítógép szükséges, illetve professzionális vágó szoftverek.